De Online Zangschool is opgericht door Aletta Meijer. Aletta studeerde in 2008 af aan het Rotterdams conservatorium voor zang en songwriting. Ze is sinds de jaren 90 actief als singer-songwriter en sinds 2006 actief als zangcoach. 

 

In 2012 richtte Aletta de Online Zangschool op toen ze in Portugal woonde. Ze had voorheen jarenlang in Rotterdam een lespraktijk gehad, en online lesgeven was toen een manier om de lessen voort te zetten. Inmiddels woont Aletta weer in Rotterdam, maar ze vindt het nog steeds leuk om mensen uit alle hoeken van het land én buitenland les te geven.

Daarnaast is het simpelweg praktisch. In deze tijd is online les krijgen en nemen heel normaal geworden. We leven in steeds drukkere tijden en we kunnen zangles niet altijd combineren met ons drukke bestaan, terwijl we wel heel graag zangles willen volgen.

 

Ook voor mensen die thuis moeten blijven voor de kinderen, of op een andere manier aan huis gebonden zijn biedt het veel mogelijkheden.

 

Voor mensen die in Rotterdam wonen, kunnen zij als zij willen ook gewoon les krijgen in de lespraktijk in Rotterdam Noord.